KSA neemt intrek in nieuwe lokalen - hln.be

De jongeren van KSA Hamme hebben hun intrek genomen in de nieuwe lokalen aan het Kaaiplein. De vereniging bestaat dit jaar zestig jaar, een nieuwbouw is de kers op de taart.

De nieuwbouw aan het Kaaiplein werd afgelopen weekend officieel in gebruik genomen. Net na de laatste zomervakantie werd gestart met de verbouwingswerken aan de oude lokalen van de atletiekclub. De lokalen kregen een totaalrenovatie zodat er nog vijf speelruimtes overbleven en er werd een keukentje geïnstalleerd. De helft van de douches werd behouden, de andere helft werd omgebouwd tot speelruimte. Alles werd intussen verhuisd uit het oude jeugdcentrum, dat de komende weken wordt afgebroken.

Schepen van Openbare Werken Koen Mettepenningen en schepen van Jeugd Mieke De Keyser (CD&V) openden de nieuwe lokalen officieel. De verbouwingswerken kostten de gemeente zo'n 150.000 euro. De jongeren van KSA koppelden er meteen een gezellige paëlla-avond aan. "Niet enkel om de nieuwe lokalen te dopen, maar ook omdat we dit jaar een heel jaar feesten. Onze vereniging viert immers slechts één keer zijn zestigste verjaardag", aldus de KSA'ers. Ook de speelpleinwerking zal de lokalen vanaf volgende zomer gebruiken voor een volle dagwerking, zaterdag zijn de lokalen en de terreinen helemaal ter beschikking van de KSA. (KDBB)